En we zijn vertrokken met de 'Pesten, dat kan niet!'-prijs 2023!

Joepie, heel wat scholen schreven zich in voor de ‘Pesten, dat kan niet!’-prijs 2023! Dat wil zeggen dat heel wat scholen flink aan de slag zijn om pesten bij hen op school minder kans te geven. Dat maakt ons blij! Goed bezig daar allemaal!

Op 10 februari 2023 – de start van de Week tegen Pesten 2023 – zal het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten 10 scholen belonen met een ‘Pesten, dat kan niet’-prijs.

lees meerlees de juryrapporten van 2022

Schrijf in op onze nieuwsbrief #eenjaarlangtegenpesten.

Dan ontvang je van ons maandelijks een bouwsteen tegen pesten, met een goed praktijkvoorbeeld uit school-, jeugdwerk- of sportcontext.

Laat je inspireren!

Over pesten?

Uit onderzoek blijkt dat één kind op zes in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Eén kind op dertig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem. Pesten snijdt diep. Zeker voor wie er indringend en voor langere tijd mee te maken krijgt. De menselijke en maatschappelijke kost loopt dus hoog op.

Wil je meer lezen over pesten, neem dan zeker ook een kijkje op de website allesoverpesten.be. Daar vind je meer cijfers, zelfscans, uitleg over hoe omgaan met pesten en hoe pesten voorkomen en een handige fiche voor begeleiders van kinderen/jongeren waarop je kan zien wie jou kan helpen bij een pestsituatie.

Vlaamse Week tegen Pesten 2023: van vrijdag 10 februari t.e.m. vrijdag 17 februari 2023 maken we samen met jou duidelijk dat pesten niet kan.

De Week wil een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Een vraag voor Kies Kleur tegen Pesten?

Contacteer de webshop bij vragen over bestellingen of producten uit onze webshop.

Contacteer de organisatie voor alle andere vragen.