Gratis actiefiches: praat over pesten

Met je klas, Chiro- of Scoutsgroep, voetbalploeg of zelfs oudervereniging praten over pesten? Onze actiefiches helpen je om het gesprek op een leuke en veilige manier aan te gaan. Onderaan vind je ook de videogetuigenissen van WAT WAT met een actiefiche vol dilemma’s. 

Veel succes!

In de basisschool

In het secundair

In de jeugdbeweging

In de sportclub

In de oudervereniging

+ inspiratiefiche voor ouders

Actiefiche bij WAT WAT-video’s (2019)

Voor de Vlaamse Week tegen Pesten 2019 verzamelde WAT WAT vier straffe videogetuigenissen. Deze bijhorende actiefiche bevat dilemma’s bij elke getuigenis. Een goed startpunt om het gesprek met je groep te openen. 

Meer informatie om te werken rond pesten?

Op deze websites staan er heel wat tools en informatie die je kunnen inspireren bij het werken aan je antipestbeleid.

Grenslijn

Logo Grenslijn

Grenslijn.be is er voor elke professional of vrijwilliger die met kinderen of jongeren werkt: “Als jij denkt dat grenzen van kinderen of jongeren geschonden worden.” – Kijk bij de thema’s pesten en online risico’s.

WAT WAT

Logo Wat Wat

WAT WAT is er voor jongeren van 11 tot 24 jaar, met antwoorden op veelgestelde vragen maar ook échte, herkenbare en inspirerende verhalen en filmpjes van andere jongeren. Ook de concrete hulplijnen die je op onze ‘Ik zoek hulp!’ vindt, vind je hier terug. – Kijk bij het thema (cyber)pesten.

KlasCement

KlasCement is er voor leerkrachten. Alles wat bedacht is met het oog op gebruik in het onderwijs kan hier een plaats krijgen. Leerkrachten delen er hun zelfgemaakt lesmateriaal, maar ook organisaties die iets uitwerken voor het onderwijs plaatsen dat op KlasCement. Wij verwijzen vooral graag door naar de themapagina Nee tegen pesten.