Gratis actiefiches: gooi eens wat verbinding in je groep

Met je klas, Chiro- of Scoutsgroep, voetbalploeg, oudervereniging of lerarenteam werken aan verbinding?

Een sterk wapen tegen pesten. En het was altijd al belangrijk. Maar in tijden van corona zijn we allen nog meer op zoek naar verbondenheid! In onze actiefiches vind je kant-en-klare activiteiten om te bouwen aan een positieve groep. 

Veel succes!

In de lagere school

In de jeugdbeweging

In de sportclub

In de ouderwerking

In het lerarenteam

En in het secundair dan? 

Geen gewone actiefiche voor secundair dit jaar? Neen, want WAT WAT kwam met deze mooi uitgewerkte 7 dagen WAT WAT Detox Challenge. In een sjiek jasje van illustratrice Chrostin. 7 dagen werken aan positieve vibes, zijn jullie klaar voor de challenge? We hope so, want we hebben er allemaal nood aan.

Als het enkel online kan …

Heel wat van de activiteiten in de verschillende actiefiches kan je, soms met wat creativiteit, ook vertalen naar een online variant. Maar in levenden lijve is natuurlijk veel toffer.

Als corona er toch voor zou zorgen dat je actie online moet verlopen, is er QuaranTEAM van Pimento, één van onze lidorganisaties: met deze 19 opdrachten versterk of onderhoud je de band tussen leerlingen of andere groepsleden, ondanks de afstand.

Stay connected!

 

Meer informatie om te werken rond pesten?

Op deze websites staan er heel wat tools en informatie die je kunnen inspireren bij het werken aan je antipestbeleid.

WAT WAT

Logo Wat Wat

WAT WAT is er voor jongeren van 11 tot 24 jaar, met antwoorden op veelgestelde vragen maar ook échte, herkenbare en inspirerende verhalen en filmpjes van andere jongeren. Ook de concrete hulplijnen die je op onze ‘Ik zoek hulp!’ vindt, vind je hier terug. – Kijk bij het thema (cyber)pesten.

KlasCement

KlasCement is er voor leerkrachten. Alles wat bedacht is met het oog op gebruik in het onderwijs kan hier een plaats krijgen. Leerkrachten delen er hun zelfgemaakt lesmateriaal, maar ook organisaties die iets uitwerken voor het onderwijs plaatsen dat op KlasCement. Wij verwijzen vooral graag door naar de themapagina Nee tegen pesten.