Heb jij vragen over of zoek jij hulp bij pesten. Ga naar ALLESoverPESTEN.be

Kies Kleur tegen Pesten?

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten is een feitelijk samenwerkingsverband tussen heel wat organisaties. Welke organisaties? Hoe we samenwerken? Je leest het hieronder.

Onze missie

Het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten stelt zich tot doel het pestprobleem bij kinderen en jongeren te helpen voorkomen en terugdringen. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten richt hierbij haar aandacht naar verschillende levensdomeinen (onderwijs, jeugdwerking, cultuur, welzijn, sport, … ) en gaat hiervoor strategische bondgenootschappen (o.a. met partners als Klasse, Ketnet, MNM, Radio2, …) aan.

Uitgaande van een preventiebenadering die steunt op de preventiepiramide (J. Deklerck) wil het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten initiatieven (helpen) ontwikkelen en tot stand laten komen om dit doel te realiseren. Wat betekent dat het zowel kan gaan om initiatieven die bijdragen tot leefklimaatbevordering, algemene preventie, specifieke preventie als om acties of maatregelen waarbij de directe probleemaanpak (na de feiten) voorop staat.

Onze missie in uitvoering

Meer concreet zet het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten in op:

  • het bespreekbaar maken/houden van het pestthema
  • het aanmoedigen en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek
  • informatiebundeling en –overdracht (wetenschappelijke kennis, goede praktijkvoorbeelden, succesvolle preventieve of  interventie-initiatieven, tussentijdse rapportering over thema-gebonden ontwikkelingen in de Vlaamse en internationale context, …)
  • sensibilisering (doelgroepgericht, brede samenleving, …)
  • het formuleren van beleidsadvies op de verschillende beleidsniveaus (scholen, schoolomgeving, gemeente of stad, provincie, Vlaanderen)
  • het ontwikkelen en verspreiden van campagne- en sensibiliseringsmateriaal
  • het jaarlijks organiseren van een campagne is samenwerking met mediapartners
  • meewerken aan de jurering en uitreiking van de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs (scholen) en ondersteunen van de Wij Pestvrij wedstrijd voor jeugd en sport

Onze organisatie en structuur

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten is een vrijwillig samenwerkingsverband van organisaties, verenigingen en individuen die expertise hebben met betrekking tot het pestthema en die de keuze maken om op dit specifieke terrein de krachten te bundelen en een gezamenlijke koers te varen.

Deel uitmaken van dit netwerk veronderstelt de bereidheid om collegiaal samen te werken, open te staan voor de andere partners en transparant te communiceren omtrent eigen acties en initiatieven.

Onze statuten
  • Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten is een netwerkorganisatie. Kies Kleur tegen Pesten vzw treedt op als rechtspersoon voor het beheer van het Netwerk.
  • Lidmaatschap veronderstelt dat men bovenstaande visie onderschrijft en loyaal naleeft. Actieve deelname aan de netwerk-werking is vereist. Dit houdt in dat men minstens de helft van de netwerkvergaderingen bijwoont en actief participeert aan initiatieven van het netwerk. Het netwerk beslist over de mogelijke beëindiging van het lidmaatschap indien niet voldaan wordt aan deze voorwaarde.
  • Het netwerk promoot enkel eigen initiatieven en materialen en die van de partnerorganisaties voor zover ze de goedkeuring wegdragen van het netwerk.
  • Vergadermomenten worden bepaald door het netwerkoverleg (= werkvergaderingen) ; het aantal werkvergaderingen ligt niet vast maar wordt in samenspraak bepaald en is afhankelijk van de initiatieven die door het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten worden ontwikkeld.
  • De voorzitter wordt gekozen door het netwerkoverleg voor een periode van twee jaar.
  • Externe communicatie gebeurt via de website, de Facebook-pagina, persmededelingen en de jaarlijks terugkerende campagne Kies Kleur tegen Pesten (voorheen de Vlaamse Week tegen Pesten)’.
  • De missietekst van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten wordt regelmatig en in samenspraak met de netwerkpartners besproken en zo nodig geactualiseerd of aangepast.

Ook jouw organisatie kan een rol spelen!
Verschillende lidmaatschappen en engagementen zijn mogelijk.

Ons logo en onze huisstijlgids

Toch nog op zoek naar een andere versie van ons logo?
Stuur een mailtje naar info@kieskleurtegenpesten.be.

Leden van het Vlaams Netwerk

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten bundelt de stem van organisaties die pesten willen voorkomen en aanpakken. Het verbindt partners uit verschillende sectoren zoals onderwijs, jeugdwerk, sport, welzijn en gezin.

Awel

Awel is een betrouwbaar aanspreekpunt voor kinderen en jongeren via een voor de hand liggend, gratis en makkelijk bereikbaar contactkanaal. Awel is er voor alle kinderen en jongeren die anoniem willen praten over alles wat hen bezighoudt. Een gratis en laagdrempelige luisterend oor om je hart te luchten als je bijvoorbeeld gepest wordt. Awel is de aanzet tot een verhaal. Het is de aarzeling vooraleer je je hart uitstort. Kinderen en jongeren die ergens mee zitten, gebruiken dikwijls “Awel,..” als bevrijdende zucht om al hun twijfels en bezorgdheden op tafel te gooien. Awel roept een wereld aan gedachten op. En voor die Awel wil zij er zijn, naar die Awel wil ze luisteren en met die Awel wil ze meevoelen en meedenken.

Kinderen en jongeren kunnen Awel contacteren via:

Het secretariaat van Awel is te bereiken via:

Bednet

Bednet is een gratis vorm van online afstandsonderwijs, voor leerlingen vanaf 5 jaar die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen gaan. Dit kan zijn omwille van een ongeval, ziekte of zwangerschap, maar ook omwille van psychische redenen.  

Leerlingen waarbij een arts heeft vastgesteld dat het nodig is voor het mentale welzijn om (regelmatig) niet fysiek aanwezig te zijn om school, kunnen dus ook terecht bij Bednet.  

Via het unieke Bednet-materiaal volgt de afwezige leerling online les, samen met de eigen klasgenoten. Bednet zorgt er op die manier voor dat het kind kan blijven leren en dat het contact met de klasgroep niet volledig doorgebroken wordt. Via het Bednet-gebruik zijn er kansen om bepaalde pestmechanismen te doorbreken en klasgesprekken aan te gaan. 

Bovendien kan de leerling, en het netwerk rond de leerling, zowel thuis als op school, rekenen op begeleiding van Bednet rond les volgen/geven vanop afstand en alle vragen die daarbij horen.  

Bednet is volledig gratis, heeft geen wachtlijst en levert al het nodige ICT-materiaal om aan de slag te gaan.

Doe je aanvraag via www.bednet.be/info/bednet-aanvragen
of contacteer ons via  

    Çavaria

    Çavaria is de koepelorganisatie voor verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven. Ze ondersteunt holebi- en transgenderverenigingen. En werkt projectmatig aan het sensibiliseren van de maatschappij en het onderwijs. Je kan er terecht voor informatie, advies, brochures, vorming en educatief materiaal.

      Meer info via:

      CM

      Als gezondheidsfonds neemt CM diverse initiatieven die de Vlaamse bevolking ondersteunen om gezonder te leven. Van evenwichtige voeding, meer lichaamsbeweging, een gezondere slaap tot een sterkere mentale fitheid. Een gezonde levensstijl aanleren begint van jongs af aan. CM organiseert daarom tal van boeiende lezingen en workshops voor ouders in het teken van opvoedingsondersteuning en gezondheid. Organisaties zetten met ons in op meer levenskwaliteit voor iedereen en dit via een participatieve werking. Leerkrachten vinden bij CM kant-en-klaar educatief materiaal rond allerlei gezondheidsthema’s, waaronder geestelijke gezondheid. Streven naar meer welbevinden op school is sterk verweven met geestelijke gezondheid en past in een brede kijk op preventie. Met de educatieve pakketten, methodieken op de website gezondebuurt.be, artikels en interviews in Leef!, podcast en een jongerenplatform ondersteunt CM het thema mentaal welbevinden. Zowel individuen als organisaties vinden er bouwstenen om in te zetten op een positief klimaat in allerlei settings. Op deze manier werken we  samen aan een gezonde samenleving waarbinnen elke persoon een kwaliteitsvol leven ervaart.

        Expertisecentrum Verbindend Onderwijs

        Versterk jezelf, je hele team of de volledige community rond het kind of de jongeren met onze vormingen.

        Ontdek onze expertises in pestpreventie, groepsdynamica, communicatie, teamgerichte coachings en nog zoveel meer.

        Werk samen met je schoolteam aan een warm en constructief leer- en leefklimaat voor je leerlingen en je leerkrachten. Creëer samen met ons een sterk team dat kinderen en jongeren in onze scholen laat opgroeien zonder zorgen.

          Gezinsbond

          De Gezinsbond zet zich in voor alles wat gezinnen aanbelangt, een thema dat daar zeker niet in mag ontbreken is pesten. Via het project Veilig Online werken we samen met Child Focus en zetten we in op het informeren van ouders over cyberpesten. Deze interactieve vorming brengt ouders bij wat cyberpesten juist is en versterkt hun in de preventie ervan en in gesprek gaan met hun kinderen, ongeacht of ze de pester, de gepestte of omstaander zijn.

            GO! Ouders

            GO! ouders is de ouderkoepel van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Voor ouderwerkingen en scholen van het GO! is GO! ouders de partner om aan de slag te gaan rond ouderbetrokkenheid. GO! ouders informeert en sensibiliseert via nieuwsbrief en website en begeleidt ouderwerkingen en scholen bij de opstart of heroriëntering van ouderwerkingen. Door middel van materialen, instrumenten en goede praktijkvoorbeelden biedt ze ondersteuning en inspiratie. Daarnaast heeft GO! ouders een vormingsaanbod voor ouders en ouderwerkingen. Tot slot zet GO! ouders in op belangenbehartiging en vertegenwoordigt ze de ouders van het GO! in tal van overleggroepen, raden en commissies.

              JOETZ vzw

              JOETZ is een erkende landelijke jeugdvereniging die, als trouwe partner van Solidaris, optreedt als gezondheidspromotor voor, door, met en bij kinderen en jongeren van 3 tot 30 jaar. JOETZ organiseert een ruim aanbod aan activiteiten: van onvergetelijke kinder- en jongerenvakanties, tot lokale speelpleinwerking, animatorvormingen, specifieke gezondheidsprojecten en internationaal jeugdwerk.

                 

                KOOGO

                KOOGO kiest bewust voor ouders als ingangspoort om te werken aan de algemene verbetering van het onderwijs en opvoeding van kinderen en jongeren die schoollopen in het officieel gesubsidieerd onderwijs. KOOGO informeert, sensibiliseert, ondersteunt en adviseert ouders, ouderverenigingen en ouderraden in scholen en schoolraden. Dit rond alle mogelijke ouderaangelegenheden binnen de onderwijscontext. Daarbij wordt ingespeeld op de actualiteit en de specifieke noden van de ouders.

                KOOGO ziet, in navolging van het internationaal verdrag van de rechten van het kind, ouders als eerste verantwoordelijken in de opvoeding van hun kinderen. Om die taak ten volle op zich te kunnen nemen is het belangrijk dat ouders, ongeacht hun achtergrond, kunnen participeren in het schoolbeleid. Samen school maken, daar maken wij werk van!

                Mediaraven

                Mediaraven gaat samen met kinderen en jongeren op zoek naar de kansen die digitale media biedt. We verkennen, spelen, creëren en voeden hen zo mee op tot mediawijze jonge burgers. De kennis die we zo opdoen, geven we door aan jeugdwerkers, opvoeders, leerkrachten en al wie met kinderen en jongeren werkt.

                Met onze ervaring en expertise creëren we:

                • een experimenteerruimte om samen media te maken en mediacompetenties te ontwikkelen
                • een breed vormings- en ondersteuningsaanbod voor wie met jongeren en media aan de slag wil
                • digitale tools en mediaproducten voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt
                Aanbod Mediaraven
                Mediawij

                Mediawijs

                Mediawijs zet in op het versterken van mediawijsheid bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen en helpt mensen om bewust, kritisch en actief om te gaan met digitale en traditionele media. Mediawijs biedt educatieve programma’s, tools en ondersteuning aan scholen, organisaties en individuen om hun digitale vaardigheden te versterken en hen te helpen beter om te gaan met de kansen en uitdagingen van de digitale wereld. Hun website MediaNest.be is gericht naar ouders en biedt hen een antwoord op vragen over digitale media in het gezin.

                  Mediawij

                  Netwerk tegen Armoede

                  In het Netwerk tegen Armoede werken 61 verenigingen samen om armoede en sociale uitsluiting uit te bannen. In de verenigingen nemen mensen in armoede op alle niveaus het woord. Met kennis en ervaring van mensen in armoede stapt Netwerk tegen Armoede naar het beleid. Rond heel wat thema’s (onder meer inkomen, wonen, werk, onderwijs, gezondheid, cultuur, …) gaat het Netwerk tegen Armoede op zoek naar ervaringen van mensen in armoede. Met die kennis gaan mensen binnen het Netwerk aan de slag en lanceren ze voorstellen en acties voor een beleid dat armoede voorkomt en wegwerkt. Bovendien is het Netwerk tegen Armoede de vaste gesprekspartner van de Vlaamse overheid over alles wat met armoedebestrijding te maken heeft.

                    Mediawij

                    NOM

                    Netwerk Onderwijs Mediation leidt leerlingen op tot peer mediators en ondersteunt de leerkrachten in hun rol als begeleider van de leerlingen. Naast dit modeltraject zijn nog andere vormingen mogelijk. Voor meer informatie kan je contact opnemen met een van de medewerkers van Netwerk Onderwijs Mediation.

                      • Contacteer ons via
                        tel. 0476 41 80 35

                      Pimento

                      Pimento versterkt iedereen die met groepen (jonge) mensen werkt rond de thema’s relaties en seksualiteit, weerbaarheid en pesten, teambuilding, identiteitsontwikkeling en jongerenparticipatie.

                      Onze vormingen, workshops en trajecten dompelen jouw team, je klas- of jeugdgroep onder in een wereld vol inspiratie, motivatie en zelfs confrontatie. Steeds op een participatieve manier, op jouw maat. En met onze informatieve publicaties en educatieve materialen maak je pittige onderwerpen op een positieve manier bespreekbaar.

                          Preventiedienst Stad Leuven

                          De preventiedienst van de stad Leuven werkt aan het voorkomen van criminaliteit, overlast en onveiligheid. Thema’s zijn : diefstal, inbraak, verkeersveiligheid, alcohol- en drugpreventie, sociale overlast en ook pesten. De preventiedienst speelt in op actuele thema’s in het kader van pesten en geweld, en informeert de Leuvense scholen met bv. infosessies of het uitlenen van educatief materiaal. Ze lanceerde een website over pesten om het probleem in de kijker te zetten met nuttige informatie. 

                            Provincie Limburg

                            De provincie Limburg is actief op tal van domeinen waar het over kinderen en jongeren gaat. Het themaproject ‘pesten op school’ startte meer dan 25 jaar geleden en groeide uit tot een geheel aanbod ‘Welbevinden op school’. Hiermee wil Limburg scholen stimuleren en ondersteunen die werk willen maken van een goed preventiebeleid waarin men zowel kinderen en jongeren, ouders, leerkrachten en schoolbegeleiders betrekt. Hiervoor organiseert de provincie vorming en biedt heel wat educatief materiaal aan van het PLEC (Provincie Limburg Educatief Centrum).

                              Pulso

                              Pulso heeft jarenlange en internationale ervaring in employee assistance programs en psychosociale begeleiding op de werkvloer, met een directe impact op bevlogenheid, veerkracht, reïntegratie, coöperatieve teams, productiviteit en innovatie, stress, burn-out, ongewenst gedrag, conflicten en absenteïsme.

                              De organisatie wilt welzijn in organisaties helpen verankeren, het referentiebedrijf op vlak van psychosociaal welzijn en veerkracht in organisaties zijn, een bruisende organisatie zijn, gezond en internationaal groeien.

                                Rebelle

                                Rebelle is een organisatie die het welzijn van vrouwen* verhoogt via thema’s die behoren tot hun leefwereld. We brengen vrouwen op een innovatieve en laagdrempelige manier samen, inspireren hen en komen op voor hun belangen. Als maatschappijkritische vereniging streven we naar gelijke kansen voor en solidariteit tussen alle vrouwen.   

                                Met onze activiteiten en campagnes verbinden en inspireren we vrouwen*. Zo werken we rond gendersensitieve gezondheidszorg, menstruatiewelzijn en seksuele gelijkheid. We streven ernaar om hierrond een divers en inclusief aanbod op te zetten.  

                                Rebelle is er ook voor ouders en opvoeders. We zorgen er mee voor dat kinderen gelijke ontwikkelingskansen krijgen en dat ouders en opvoeders een luisterend oor vinden en hun stem kunnen laten horen. Zo is Rebelle betrokken partner van 64 Huizen van het Kind en organisator van 52 consultatiebureaus in Vlaanderen en een inloopteam in Antwerpen. 

                                  Scholierenkoepel

                                  De Scholierenkoepel is dé organisatie van, voor en door alle scholieren in het Nederlandstalig middelbaar onderwijs. De Scholierenkoepel laat de stem van scholieren overal actief meetellen, in de eerste plaats op school en bij het beleid. Daarom versterken we leerlingen,  leerlingenparticipatie en Conflixers in Vlaanderen en Brussel.

                                  Conflixers zijn vrijwillige scholieren die ervoor zorgen dat alle leerlingen zich goed voelen op hun school, die de handen uit de mouwen steken tegen pesten, uitsluiten en polariseren. Die moeite doen voor elkaar. Dit noemen we peer support: scholieren steunen scholieren.

                                    School zonder pesten

                                    VZW School Zonder Pesten wil van elke school een Goedgevoel school maken. De focus ligt enerzijds op het zoveel mogelijk voorkomen van pesten en anderzijds op het beter leren omgaan met (basis)emoties en deze leren (h)erkennen. Onze ambitie sinds 2007: ‘Maak van elke leerkracht een HERO‘!

                                    De vzw biedt enerzijds vijf preventieve schoolvoorstellingen aan in de kleuter- en basisscholen en anderzijds een mooi aanbod van educatief materiaal, bestemd voor (zorg)leerkrachten, leerlingen en ouders.

                                      Sensoa

                                      Sensoa werkt aan het voorkomen van risico’s op ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv.

                                      Maar seksuele gezondheid betekent ook: er voor ijveren dat seks altijd vrij is van dwang, discriminatie en geweld én aandacht hebben voor de plezierige en aangename kanten van seksualiteit. Daarvoor hebben we een uitgebreid informatieaanbod voor iedereen – volwassenen, jongeren, homomannen, kwetsbare migranten en mensen met hiv – en inspireren we het onderwijs.

                                         

                                        Solidaris

                                        Voor Solidaris is gezondheid en (mentaal) welzijn erg belangrijk. We willen dan ook voor iedereen een betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg realiseren. Als ziekenfonds organiseren we de (terug)betaling van je ziektekosten of een uitkering wanneer je (even) niet kunt werken omwille van ziekte. Daarnaast zetten we actief in op het welzijn van onze leden, op elk moment in hun leven. Je kan bij ons terecht voor betrouwbare informatie over diverse gezondheidsthema’s, begeleiding op maat, inspirerende en betaalbare dienstverlening en activiteiten

                                        Zo moedigen we kinderen en jongeren aan om te sporten door ons sportvoordeel, zorgen voor (mentaal) welzijn door terugbetalingen van kampen of de psycholoog, geven we kortingen voor brillen en beugels … We ondersteunen kinderen en jongeren in hun gezondheid en (mentaal) welzijn door informatie en opvoedingsondersteuning aan te bieden, (digitale) infosessies aan te bieden over heel wat onderwerpen (vb. ADHD, voeding, EHBO  …) voor henzelf en hun ouders.

                                          Sportieq

                                          Sportieq heeft als missie dat iedereen sport zorgeloos kan beleven. Daarom ondersteunen we de hele Vlaamse sportsector bij het realiseren van een veilig sportklimaat. Van recreatieve sporter tot topatleet, van mens tot organisatie. Zo beschermen we de fysieke, psychische, sociale en seksuele integriteit van iedereen.

                                          Als kenniscentrum informeren, sensibiliseren en ondersteunen we actief de sportsector in uiteenlopende ethische en gezondheidsthema’s. Samen met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten zetten we ons ook in om de sportsector te helpen bij het uitwerken van een kwaliteits-, preventie- en reactiebeleid om pesten zoveel mogelijk te voorkomen en indien het gebeurt, op een goede manier te reageren met zorg voor alle betrokkenen.

                                          Aanbod Sportieq

                                          Om de sportsector te ondersteunen ontwikkelden we verschillende tools en opleidingen:

                                          Tumult

                                          Hey leidingsploegen in het jeugdwerk of trainersteams uit de jeugdsport! Tumult helpt jullie héél graag bij het voorkomen en reageren op pesten. Op tumult.be vinden jullie speelse vormingen, begeleide trajecten, coaching in concrete situaties, onze Wij Pestvrij-wedstrijd én heel wat gratis kennis en downloads over pesten. Vragen? Stuur ons een berichtje!

                                            Aanbod Tumult

                                            VCOV

                                            VCOV, de Vlaamse Confederatie van ouders en ouderverenigingen, is de koepelorganisatie voor ouders en ouderverenigingen van het Vrij Onderwijs. De VCOV begeleidt en ondersteunt ouderverenigingen bij de ouderparticipatie op school. Ouders een krachtige stem geven is ons doel.  We coachen ouderverenigingen en schoolteams, bieden kant- en klare pakketten aan en ook deskundige begeleiding op maat.

                                              Vlaams Instituut Gezond Leven vzw

                                              Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw heeft één doel: een gezonder Vlaanderen. We willen mensen op een toegankelijke manier helpen om gezond(er) te leven, en samen met hen en het beleid gezondere leefomgevingen creëren. Klinkt ambitieus? ‘t Zal wel zijn. Ambitie hebben we met hopen. Maar we hebben ook een ijzersterk team experten om die ambitie waar te maken. Zij komen naar buiten met onderbouwd advies, methodieken, opleidingen en objectieve, wetenschappelijke informatie.

                                                Leden via het Jeugdnetwerk

                                                Het Vlaams Netwerk brengt partners samen uit verschillende contexten waar jongeren in contact komen met pesten: onderwijs, jeugdwerk, sport, gezin.

                                                Het Jeugdnetwerk tegen pesten bundelt de stem van alle jeugdwerkorganisaties die lid zijn van het Vlaams Netwerk. Zij worden op de vergaderingen van het Vlaams Netwerk vertegenwoordigd door jeugdwerkorganisaties Awel, Pimento en Tumult.

                                                AFYA

                                                AFYA is de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond en een erkende landelijke jeugdvereniging. Afya organiseert jeugdvakanties in verschillende thema’s.

                                                Daarnaast organiseert AFYA jaarlijks één of meerdere animatorencursussen.

                                                www.afya.be

                                                Chiro

                                                De Chiro wil op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen en Brussel kinderen en jongeren in hun vrije tijd bij elkaar brengen. We willen daarbij alle kinderen en jongeren aanspreken, ongeacht hun sociale of culturele achtergrond, ongeacht hun fysieke of intellectuele capaciteiten. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en de wereld.

                                                Iedereen is welkom vanaf 6 jaar.

                                                chiro.be

                                                EJV

                                                Het EJV is een jeugdbeweging van en voor kinderen, jongeren en hun leiders waar geloof in Jezus, plezier en vriendschap hand in hand gaan. We ondersteunen jeugdwerkers in het creëren van een plezante en veilige plek waar kinderen en jongeren tot ontplooiing komen en experimenteren met hun gaven en talenten. We vertegenwoordigen de stem van christelijke kinderen en jongeren in kerk en maatschappij en helpen hen hun plek te vinden in de samenleving.

                                                ejv.be

                                                FOS Open Scouting

                                                FOS Open Scouting is een actief pluralistische scoutsbeweging die openstaat voor álle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. FOS Open Scouting, dat is 55 eenheden en meer dan 10.000 leden, verspreid over Vlaanderen en Brussel! Fossers zijn speelvogels, ontdekkingsreizigers, kennismakers en avonturiers.

                                                fosopenscouting.be

                                                Hannibal

                                                Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen.

                                                Samen met hun vrijwilligers zetten zij zich vol goesting in om kinderen en jongeren, van 6 tot 30 jaar, met en zonder beperking, samen een heerlijke vakantie te laten beleven.

                                                hannibalvakanties.be

                                                Kamino

                                                Kamino gelooft in jongeren die geloven. We gaan met hen op weg, in 200 levendige lokale groepen, in gesprekken van jong hart tot jong hart en in het publieke debat. Op reis, op kamp en onder de eigen kerktorens. Want samen zijn we jongelooflijk.

                                                www.kamino.be

                                                Jeugd Rode Kruis

                                                Jeugd Rode Kruis is een beweging binnen Rode Kruis-Vlaanderen van en voor kinderen en jongeren die activiteiten organiseert met het oog op het sensibiliseren over en het voorkomen en verlichten van het leed dat mensen overkomt. Jeugd Rode Kruis wil anderen inspireren en aanmoedigen om hetzelfde te doen en wil deze initiatieven faciliteren. Jeugd Rode Kruis stelt haar expertise ter beschikking van interne en externe partners om samen haar missie te realiseren. 

                                                jeugd.rodekruis.be

                                                Kazou

                                                Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit, is een landelijk erkende jeugdorganisatie, gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

                                                Kazou organiseert vakanties voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 18 jaar. Jaarlijks zijn 8.000 vrijwilligers in de weer om deze vakanties tot een goed einde te brengen. Al die vrijwilligers zijn dan ook stevig gevormd.

                                                www.kazou.be

                                                KLJ

                                                Als jeugd- en jongerenbeweging streeft KLJ naar een leuke, kwaliteitsvolle werking voor iedereen van 6 tot 35 jaar. We doen dit in een landelijke omgeving, vanuit een dorpsgevoel en een eigentijdse christelijke inspiratie.

                                                Samenkomen en samen spelen in groep zorgt ervoor dat KLJ’ers sterker worden als persoon en als groep. Door onze werking willen we ook een meerwaarde betekenen voor de hele maatschappij.

                                                www.klj.be

                                                KRUNSJ

                                                Krunsj is de jeugddienst van de Vlaamse Neutrale Ziekenfondsen. We bieden kwalitatieve jeugdvakanties aan voor kinderen en jongeren van 5 tot 18+ jaar. Er staan steeds voldoende en goed opgeleide animatoren klaar om ervoor te zorgen dat elk kind en elke jongere kan genieten van een onvergetelijke ervaring. We zijn trots op onze persoonlijke aanpak waarbij we flexibel rekening houden met jouw unieke situatie.

                                                www.krunsj.be

                                                KSA

                                                260 groepen en 36.000 leden vormen samen KSA, één van de grootste jeugdbewegingen in Vlaanderen! Onze werking is gebouwd op vier kernwaarden: spelen, groeien, verbinden en engageren.

                                                www.ksa.be

                                                Scouts en Gidsen Vlaanderen

                                                500 plaatselijke scouts- en gidsengroepen zijn de basis van de beweging. Scouts en Gidsen Vlaanderen wil bijdragen aan de ontplooiing van kinderen en jongeren, als individu, in groep en binnen de samenleving.

                                                www.scoutsengidsenvlaanderen.be

                                                Wel Jong

                                                Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Dat is onze missie!

                                                Om onze missie waar te maken, zijn wij op heel wat vlakken actief. Zo kan je andere LGBTQ+ jongeren ontmoeten en vrienden maken voor het leven op onze activiteiten. Of misschien wil je wel lid worden van één van onze teams, verspreid over heel Vlaanderen! Door elkaar te ontmoeten, ontdekken LGBTQ+ jongeren dat ze niet alleen zijn. Ontmoeting verbindt, en dat is broodnodig.

                                                weljong.be

                                                ALLES over PESTEN

                                                Het digitale platform ALLESoverPESTEN.be bundelt bestaande, betrouwbare informatie en hulp in de strijd tegen pesten aan kinderen/jongeren, leerkrachten, ouders en iedereen die omgaat met kinderen en jongeren. Het platform wordt uitgewerkt door de vzw Kies Kleur tegen Pesten in opdracht van Benjamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd&Media.

                                                Een vraag voor Kies Kleur tegen Pesten?

                                                Contacteer de webshop bij vragen over bestellingen of producten uit onze webshop.

                                                Heb jij een warm hart voor het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en wil jij ons graag steunen?
                                                Alle financiële steun, giften en sponsoring zijn welkom en bespreekbaar.

                                                Contacteer de organisatie voor alle andere vragen.