‘Pesten dat kan niet!’-prijs

Maakt jouw school werk van een antipestbeleid? Kies Kleur tegen Pesten beloont jaarlijks de strafste scholen met mooie prijzen! Stel je kandidaat, kom te weten hoe sterk jouw school staat en wie weet vallen jullie wel in de prijzen!

De eerste fase,het kandidaat-stellen, werd afgesloten. Het is niet langer mogelijk hiervoor in te dienen. Wij verwerken momenteel alle ingediende kandidaturen.

Voor deze nieuwe editie = nieuwe formule en prijzenpot:

1ste prijs = gouden winnaar: 2.500 euro.
2de prijs = zilveren winnaar: 1.500 euro + 500 euro vormingbudget*
3de prijs = bronzen winnaar: 1.000 euro + 500 euro vormingsbudget*.
4de en 5de plaats: beide scholen ontvangen 500 euro vormingsbudget*

* voor een vorming van de partners van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Van kleine dorpsschool tot stadsgigant, van ASO tot Buitengewoon Onderwijs, van basisonderwijs tot secundair: alle scholen komen aan bod en leggen elk hun eigen accenten.

Belangrijk: de prijs is een beloning van je huidige antipestbeleid, het zijn geen ‘subsidies’ voor toekomstige plannen.

Gie Deboutte is voorzitter van de jury. De juryleden zijn experten uit de onderzoekswereld, het onderwijs, jeugdwerk en middenveld. Zij kiezen de gouden, zilveren en bronzen winnaars. Meer info over de jury.

Verloop van de wedstrijd

1. Vul het kandidaatsformulier in om deel te nemen in 2023-2024.

Dit kandidaatsformulier dient als opstapje voor het meer uitgebreide dossier van de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs. De jury nomineert tot 10 scholen die volgens hen genoeg in hun mars hebben om een uitgebreid dossier in te dienen. We brengen je daarvan op de hoogte na het afsluiten van de kandidatuurstellingen en zullen dan vragen om tegen 16 oktober 2023 een volledig deelnamedossier aan ons te bezorgen.

Deze eerste fase in de wedstrijd voor schooljaar 2023-2024 werd afgesloten: inschrijven hiervoor is niet langer mogelijk. Wij bekijken momenteel de inzendingen.

2. Maak een deelnamedossier

Na nominatie vragen we de (+/- 10) genomineerde scholen hun acties toe te lichten in een uitgebreid deelnamedossier van de ‘Pesten, dat kan niet’-Prijs. Belangrijk: de prijzen zijn een erkenning voor je bestaand antipestbeleid, het zijn geen subsidies voor toekomstige plannen.

Indien je genomineerd wordt, krijg je een in te vullen deelnameformulier van ons doorgestuurd, dat je ons volledig ingevuld terugbezorgt per mail aan info@kieskleurtegenpesten.be, ten laatste op maandag 16 oktober 2023.

 

3. De jury nodigt de geselecteerden uit voor een gesprek

De 5 strafste scholen worden uitgenodigd om hun school en antipestbeleid ook ‘live’ voor te stellen tijdens een presentatie en vragenronde.

Deze presentatiedag zal plaatsvinden op eind november 2023 in Mechelen (Brusselsepoortstraat 8). De jury kiest na deze presentaties de winnaars.

 

4. Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van editie 2023-2024 zal plaatsvinden op vrijdag 2 februari 2024 in de school die de hoofdprijs wint. In samenwerking met de school en in aanwezigheid van de zilveren en bronzen winnaars laten we daar op feestelijke wijze zien dat we pesten samen willen voorkomen en aanpakken.

Meer informatie?
Mail naar info@kieskleurtegenpesten.be