‘Pesten dat kan niet!’-prijs

 Maakt jouw school werk van een straf antipestbeleid? Kies Kleur tegen Pesten beloont jaarlijks 10 scholen met prijzen van 500 tot 2.500 euro! Misschien wordt jouw lagere of secundaire school de volgende gouden of één van de 9 zilveren winnaars van de ‘Pesten, dat kan niet!’-prijs! Lees er hier meer over, bespreek het op je school en doe mee! De winnaars voor 2023 zijn ondertussen bekend, maar na de paasvakantie starten we de wedstrijd voor 2024 op. Interesse: laat het ons zeker weten!

De prijzen en de jury:
– de winnen school gaat aan de haal met maar liefst 2.500 euro
– 9 zilveren laureaten krijgen elks 500 euro

Gie Deboutte is voorzitter van de jury. De juryleden zijn experten uit het onderwijs, jeugdwerk en middenveld. Zij kiezen de laureaten en de hoofdwinnaar. Meer info over de jury.

De prijs wordt ondersteund door het Departement Onderwijs van Vlaanderen.

Is deze ‘Pesten, dat kan niet!’-prijs iets voor jouw school? Wil je graag op de hoogte blijven van de volgende wedstrijd (2024)? Stuur ons een mailtje: dan zijn jullie de eerste die het weten als we de nieuwe wedstrijd starten!

Verloop van de wedstrijd

1. Vul het kandidaatsformulier in om deel te nemen in 2022-2023

Dit kandidaatsformulier dient als opstapje voor het meer uitgebreide dossier van de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs. De jury nomineert tot 20 scholen die volgens hen genoeg in hun mars hebben om een uitgebreid dossier in te dienen. Wie het korte kandidaatsdossier invult, wordt in de meeste gevallen genomineerd. We brengen je daarvan op de hoogte begin juli en zullen dan vragen om tegen eind oktober een volledig deelnamedossier te bezorgen.

Voor de ‘Pesten, dat kan niet!-prijs 2023 werden de inschrijvingen afgesloten: je kon je kandidaatsformulier indienen t.e.m. 30 juni 2022.

2. Maak een deelnamedossier

Na nominatie vragen we de (+/- 20) genomineerde scholen hun acties toe te lichten in een uitgebreid deelnamedossier van de ‘Pesten, dat kan niet’-Prijs. Belangrijk: de prijzen zijn een erkenning voor je bestaand antipestbeleid, het zijn geen subsidies voor toekomstige plannen.

Indien je genomineerd wordt, krijg je een in te vullen deelnameformulier van ons doorgestuurd, dat je ons volledig ingevuld terugbezorgt per mail aan info@kieskleurtegenpesten.be, ten laatste op maandag 24 oktober 2022.

 

3. De jury nodigt de geselecteerden uit voor een gesprek

De (+/- 12) strafste scholen worden uitgenodigd om hun school en antipestbeleid ook ‘live’ voor te stellen tijdens een korte presentatie en vragenronde (ca. 30 minuten).

Deze presentatiedag zal plaatsvinden op maandag 28 november 2022 in Mechelen (Brusselsepoortstraat 8). De jury kiest na deze presentaties de winnaars.

 

4. Prijsuitreiking

De prijsuitreiking gebeurt altijd op de startdag van de Vlaamse Week tegen Pesten, die in 2023 loopt van vrijdag 10 februari tot en met vrijdag 17 februari 2023.

De prijsuitreiking van editie 2022-2023 zal dus plaatsvinden op vrijdag 10 februari 2023 in de school die de hoofdprijs wint. In samenwerking met de school en in aanwezigheid van de andere laureaten laten we daar op feestelijke wijze zien dat we pesten samen willen voorkomen en aanpakken.

Meer informatie?
Bel +32 471 98 32 64 of mail: info@kieskleurtegenpesten.be