18 tot 25 februari '22

 

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 17de Vlaamse Week tegen Pesten (van 18 tot 25 februari) maken we graag een vuist tegen pesten, samen met jullie.

 

In de loop van december vinden jullie hier alle info.

 

#eenjaarlangtegenpestenVolg op Facebook

Dit was de Week van 2021!

Over de komende Vlaamse Week tegen Pesten (18-25 februari 2022) is momenteel nog niets bekend. Samen met partners als Ketnet en WAT WAT wordt er achter de schermen aan gewerkt. In de loop van december vertellen we meer.

Hieronder zie je hoe de Week van 2021 eruit zag. Heel wat materialen blijven bruikbaar, ook tijdens de rest van het werkjaar.

We moedigen jullie uiteraard graag aan om ook in te zetten op #eenjaarlangtegenpesten, te beginnen met de Gouden Weken in september-oktober.

STIP IT 2021! Nora en Sarah zijn terug!

Ketnet gooit ook in 2021 alles in de strijd tegen pesten. Nora en Sarah knallen opnieuw hun lied en videoclip de wereld in: “Iedereen in positie? Stip it, stip it, come on and stip it!”

Ben jij akkoord met de 4 afspraken tegen pesten? Zet 4 stippen op je hand en verspreid ze over het hele land! En zet ze ook op de online stippenkaart.

Wil je iets doen voor iemand die gepest wordt? Of voor iemand die opkomt voor iemand die gepest wordt? Of heb je zelf ooit gepest en wil je het goedmaken? Haal je bakkerstalent boven en geef die persoon een taartje of koekje met 4 stippen.

Vanaf 8 februari is er 5 dagen lang dagelijks een STIP IT-programma op Ketnet.

 

Wat kan je doen tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten 2021?

Bestel campagnemateriaal

Infofolders voor kinderen / jongeren / ouders,  polsbandjes en STIP IT-tattoos, de campagne-affiches van Ketnet (-12 jaar) en WAT WAT (+12 jaar) en een STIP IT-doeboek tegen pesten.

Gratis actiefiches: gooi eens wat verbinding in je groep

Met je klas, Chiro- of Scoutsgroep, voetbalploeg, oudervereniging of lerarenteam werken aan verbinding? In onze actiefiches vind je kant-en-klare activiteiten om te bouwen aan een positieve groep.

7 dagen WAT WAT Detox Challenge

WAT WAT, hét platform met info op maat van jongeren maakte samen met Chrostin deze 7 dagen WAT WAT Detox Challenge. Volg WAT WAT van 5 tot 12 februari 2021 op Instagram voor de challenges, voxpops en tips.

STIP IT: met Ketnet tegen pesten

Ketnet gooit met Nora en Sarah opnieuw alles in de STIP IT-strijd. Zet 4 stippen op je hand en verspreid ze over het ganse land. De affiche kan je nog steeds bestellen in onze webshop. Ken jij de betekenis van de 4 stippen nog? 

Win een prijs tegen pesten

Ieder jaar reikt Tumult prijzen uit aan scholen en jeugdverenigingen uit jeugdwerk of sport voor hun sterk werk tegen pesten. Ook in 2021 valt er weer te winnen: tot € 2.500 voor scholen en tot € 1.000 voor jeugdverenigingen.

Jouw actie tegen pesten?

Elk jaar leggen honderden scholen en verenigingen tijdens de Week zelf de basis om pesten meer bewust te voorkomen en aan te pakken. Jouw acties op school of vereniging maken het grootste verschil. Ga dus creatief aan de slag of maak gebruik van het materiaal op deze website. Deel met #stipit en #weektegenpesten.

Samen met …

De Vlaamse Week tegen Pesten is een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen met deze partners maken we de Week.

Logo Wat Wat
Logo Wat Wat

Met steun van …

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten is een samenwerkingsverband dat zelf weinig middelen heeft. Dankzij deze steungevers kunnen we de Week waarmaken. We hopen onze missie in de toekomst nog meer te realiseren. Misschien dankzij jullie steun? Kijk bij Steun ons.

De Week in komende jaren?

De Vlaamse Week tegen Pesten valt elk jaar in dezelfde periode. Van de voorlaatste vrijdag voor de krokusvakantie tot de vrijdag vlak voor de krokusvakantie. Je moet niet in je agenda duiken, hier zijn de data.

 

  • 2022: 18-25 februari
  • 2023: 10-17 februari
  • 2024: 2-9 februari
  • 2025: 21-28 februari 

Een vraag voor Kies Kleur tegen Pesten?

Contacteer de webshop bij vragen over bestellingen of producten uit onze webshop.

Contacteer de organisatie voor alle andere vragen.

De 4 afspraken tegen pesten

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.
Alles over STIP IT  

You have Successfully Subscribed!