Wedstrijdreglement ‘Pesten dat kan niet!’-prijs

1. Deelnemers

Elke Vlaamse lagere of secundaire school mag deelnemen aan de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs.

Met betrekking tot nieuwe deelnames door ex-winnaars:

  • Winnaars van de hoofprijs (2500 euro) mogen niet opnieuw deelnemen:
    zij hebben het hoogste doel in de wedstrijd reeds bereikt. We hopen natuurlijk dat zij hun antipestbeleid continuëren, blijven evalueren en bijsturen.
  • Laureaten (500 euro) mogen opnieuw deelnemen na 5 jaar,
    indien er een evolutie is, indien hun antipestbeleid dus nog verder gegroeid is.

2. Doel van de wedstrijd

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten lanceert deze wedstrijd in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten (10 feb – 17 februari 2023). Met de wedstrijd willen we scholen belonen voor hun bestaande beleid om pesten te voorkomen en aan te pakken. Daarnaast willen we via de deelnamedossiers inspirerend materiaal vanuit de scholen verzamelen. Zowel de wedstrijd als de inspirerende voorbeelden willen scholen motiveren om de ogen niet te sluiten en een doordacht beleid te voeren.

3. Verloop van de wedstrijd

Alles begint met invullen van een kandidaatsdossier. Dit moet ten laatste op 30 juni 2022 gebeurd zijn.

Uit de kandidaten worden een 20-tal scholen genomineerd. We vragen hen om een uitgebreid dossier in te dienen tegen eind oktober. Een 12-tal scholen mag daarna hun verhaal ook ‘live’ komen voorstellen (eind november/begin december). Na die presentaties kiest de jury één hoofdwinnaar (2.500 euro) en 9 laureaten (500 euro). Meer info over het deelnameproces.

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten maakt de winnaars bekend op de startdag van de Vlaamse Week tegen Pesten (10 feb – 17 februari 2023).

4. Akkoord en privacy

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten is de organisator van deze wedstrijd en kan dit reglement ten allen tijde aanpassen. Aanpassingen worden via de website gecommuniceerd. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten heeft ook het recht om beslissingen te nemen bij geschillen.

Iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijd is verplicht zich akkoord te verklaren met het wedstrijdreglement.

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten verspreiden graag de beste voorbeelden uit de wedstrijd. Daarom is iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijd verplicht zich akkoord te verklaren met de mogelijke online en offline publicatie van organisatienaam en inhoudelijke antwoorden. Gegevens van contactpersonen zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers worden nooit gepubliceerd en bovendien enkel gebruikt om met jullie over de wedstrijddeelname te communiceren.

Iedereen die wil deelnemen zal zich ten slotte ook akkoord moeten verklaren met de privacyverklaring van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

5. Vragen?

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Contacteer corinne@kieskleurtegenpesten.be.