18 tot 25 februari '22

 

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 17de Vlaamse Week tegen Pesten (18 tot 25 februari) maken we graag een vuist tegen pesten, samen met jullie.

 

Hieronder vinden jullie al de eerste details. Vanaf 4 februari lossen we samen met Ketnet, MNM en Radio 2 alle verdere info.

 

#eenjaarlangtegenpestenVolg op Facebook

THEMA 2022:

“Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!”

Tijdens de 17de Vlaamse Week tegen Pesten richt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de blik op het omgaan met gelijkenissen en verschillen. We weten allemaal dat iedereen anders is. We weten ook allemaal dat je jezelf moet kunnen zijn om gelukkig te zijn. En toch is anders zijn een risico …

In al wat we tijdens de Week zullen aanbieden, laten we dit thema aan bod komen. In de STIP IT-campagne, in de WAT WAT Detox Challenge, in de actiefiches om te werken rond het thema, … Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!

STIP IT 2022 met Ketnet!

En met MNM! En met Radio 2!

In februari 2022 gaat STIP IT opnieuw van start. Overal zullen de 4 stippen opnieuw opduiken als krachtig symbool tegen pesten. Maar: pesten stop je niet alleen! Daarom hebben Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten Radio 2 en MNM opgetrommeld om mee hun krachtige schouders onder deze actie te zetten.

Ontdek nu de nieuwe song en videoclip, nieuwe boegbeelden en alle verhalen bij Ketnet, Radio 2 en MNM!

 

Wat kan je doen tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten 2022?

Bestel campagnemateriaal

Infofolders voor kinderen / jongeren / ouders,  polsbandjes en STIP IT-tattoos, de campagne-affiches van Ketnet/Radio 2 of MNM, de Detox-posters van WAT WAT, een STIP IT-doeboek tegen pesten, …

Gratis actiefiches: “Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!”

Met je klas, Chiro- of Scoutsgroep, voetbalploeg, oudervereniging of lerarenteam werken rond het thema van de Week tegen Pesten? In onze actiefiches vind je kant-en-klare activiteiten om te bouwen aan een positieve groep.

De 7 dagen WAT WAT Detox Challenge

WAT WAT, hét platform met info op maat van jongeren maakte samen met Chrostin deze 7 dagen WAT WAT Detox Challenge.

Plan alvast wat tijd in tijdens de Week om dagelijks een kort maar krachtige challenge aan te gaan met de klas! Download het handige draaiboek en volg dag per dag de challenges.

Vanaf 4 februari vinden jullie op Instagram, Facebook en Youtube van WAT WAT meer info, tips en interviews over de challenges.

STIP IT: Ketnet, MNM, Radio 2

Pesten stop je niet alleen! Daarom hebben Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten Radio 2 en MNM opgetrommeld om mee hun krachtige schouders onder deze actie te zetten.

De nieuwe song en videoclip, nieuwe boegbeelden en alle verhalen ontdek je vanaf 4 februari op Ketnet, MNM en Radio 2.

Gratis groepsspel: GELUK(T)

Hoi leiding! Zin in een tof spel dat jullie 12-14-jarigen uitdaagt om een sterkere groep te worden? Dan val je hier met je gat in de boter. Download de handleiding en het materiaal. Lees alles even door. En voor je het weet, ben je aan het spelen.

Doe mee aan onze challenge!

Op 4 februari lanceren we onze STIP IT-challenges voor lagere scholen, secundaire scholen, jeugdverenigingen en sportclubs. Je zal er heel mooie groepsprijzen mee kunnen winnen!

Wat je precies zal moeten doen? Hou onze website en facebook in de gaten! 🙂

Win als school een prijs tegen pesten in 2023

Op 18 februari 2022 reikt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw prijzen uit aan scholen die sterk werk maken van de strijd tegen pesten. Wil je deelnemen aan de wedstrijd voor scholen van 2023? Laat zeker je interesse blijken via info@kieskleurtegenpesten.be. Dan houden wij je op de hoogte over de volgende editie.

Wil je met je klas dit jaar al iets winnen? Bekijk dan zeker de STIP IT Challenge 2022.

Samen met …

De Vlaamse Week tegen Pesten is een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Samen met deze partners maken we de Week.

Logo Wat Wat
Logo Wat Wat
Logo Wat Wat
Logo Wat Wat

Met steun van …

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten kan de Week waarmaken dankzij deze steungevers.

We hopen onze missie in de toekomst nog meer te realiseren. Misschien dankzij jullie steun? Kijk bij Steun ons.

De Week in komende jaren?

De Vlaamse Week tegen Pesten valt elk jaar in dezelfde periode. Van de voorlaatste vrijdag voor de krokusvakantie tot de vrijdag vlak voor de krokusvakantie. Je moet niet in je agenda duiken, hier zijn de data.

 

  • 2023: 10-17 februari
  • 2024: 2-9 februari
  • 2025: 21-28 februari 

Een vraag voor Kies Kleur tegen Pesten?

Contacteer de webshop bij vragen over bestellingen of producten uit onze webshop.

Heb jij een warm hart voor het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en wil jij ons graag steunen? Alle financiële steun, giften en sponsoring zijn welkom en bespreekbaar.

Contacteer de organisatie voor alle andere vragen.

De 4 afspraken tegen pesten

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.
Alles over de Week  

You have Successfully Subscribed!